Pitínský slovník (by Zigi)

05.03.2014 19:36

Nebojte se Alterny!!

 

V dnešní době, vyjádří-li se někdo nejmenovaný o něčem nejmenovaném, o čemž se většinou z různých důvodů (tj. aby neranil něčí nejmenované city) nechce vyjádřit negativně (přestože jeho dojem/názor je skutečně negativní), řekne obvykle, že ono nejmenované je buď „zajímavé“, „neobvyklé“ nebo „ALTERNATIVNÍ“.  Většina lidí tím pádem ví, co si má asi myslet. Ničí city nejsou raněny, a kdo potřebuje, myslí si, co chce.

 

Dovolím si ovšem tvrdit, že když má něco v názvu slovo „alternativní“, neměli bychom to automaticky házet s výše zmíněnými nejmenovanými „nejmenovanostmi“ hned do jednoho pytle.

 

Rozhodně ne, pokud se to týká Katedry alternativního divadla a loutkoherectví na pražské DAMU. A není nic snazšího, než se přesvědčit o tom, že mé tvrzení není nepodložené. Stačí prostě navštívit „damácké“ divadlo DISK.

V současné době je tam mimo jiné k vidění absolventské představení loňského třetího ročníku Pitínský slovník.

 

A hádejte co… já to viděla! A můžu rovnou říct, že jsem tomu moc ráda. Sice to ze začátku vypadalo, no alternativně, ale pak se to rozjelo a já si skvěle užívala. Nebudu se dlouho rozepisovat, prostě – nebojte se alterny a užijte si to!

 

P.s. Vzhledem k tomu, že je to absolventské představení z loňska, tak kdo ví, jak dlouho to ještě budou hrát. Takže běžte, nebude, nebude...