Naše orientální tancování (by Buckleyová)

16.04.2014 20:06

Jak lze již z nadpisu očekávat, měli jsme jednu dubnovou sobotu hodinu orientálního tance, ze kterého bude následně navazovat taneční workshop pro naši budoucí hru, Salome!

Přišly jsme všechna děvčata a pár navíc o půl jedné. Na místě srazu, čímž byl taneční klub Crock XIV ve Zborovské ulici, nás přivítala zkušená, orientální a vůbec tanečnice a zároveň kostní kostimérka Míša Molly Marková s hromadou tanečních sukní, kalhot, svršků a pod... Tím pádem si asi každá vybrala svůj "úbor". Když jsme všechny přiběhly na parket jako princezny, hodina mohla začít.

Jako první věc se nás lektorka zeptala, jestli dlouhodobě netančíme, a když zazněly různé názvy, ona začala upozorňovat, na co si máme dávat pozor (například že tančnice flamenca kroutí rukama obráceným směrem, než v orientálních tancích). Poté jsme se pustili do základních pozic a pohybů. Některým to šlo lépe některým hůře. Postupovali jsme ale rychle a moc se nám to dařilo. Ano, musíme si to přiznat, byly jsme moc šikovné. Po dvou hodinách strávených tancem jsme se šli odměnit kávou...