Carpe diem (by Buckleyová)

24.06.2014 14:54

    Carpe diem, aneb užívej dne. Tato divadelní hra je věrná svém jménu. Jedná se o sociální drama, které se odehrává na "škole muzikálních umění". Hlavní postavy hrají lidé školou povinní, které koordinují profesionálové.

Tento nápad nejspíše vznikl, aby promluvil k mladým lidem a upozornil je na nebezpečí této doby. Na pódiu se proplétají mnohé příběhy mnohých postav. Naprostá většina příběhů je tragická. Děj doprovází zpěv a tanec, aby rozjasnil pochmurnou atmosféru celé hry.

Každá postava představuje jedno téma, které trápí naši generaci. Každá postava prožívá svůj život, který je plný emocí a zklamání. Některé chvilky diváka rozesmějí, jiné ohromí a jiné vženou slzy do očí.

Je to mladistvá hra s mladistvým nápadem a rozhodně to nese nějaký vzkaz. A navíc celé divadlo hrály děti a cvičily ze svého volného času. Na to, že to je vlastně amatérské divadlo, to byly obdivuhodné výkony. Ovšem pár chybiček se tam vloudilo. Například mikrofony nebyly správně přidělané, a tak někdy nebylo hercům rozumět. Nebo někteří herci hráli, jakoby vůbec nevěděli, čí jsou. Co dovršilo mé rozmrzení byla délka- dvě a půl hodiny.Pokud byste měli zájem se dozvědět víc,mrkněte se na: https://www.c-m-h.cz/

Na závěr: bude Vás bolet řiť

Divadlu zdar! Buckleyová