Jackův perný pracovní "týden" (by Jack Worthing)

10.12.2013 18:06

Přátelé,

chápu, že to pro vás bude nelehký úkol, ale je na čase abyste se trochu seznámili s pracovní náplní mladého gentlemana, vzali si ze MĚ příklad a něco se také přiučili. Ano, je třeba napravit nedostatky, které tak okatě zanedbává váš edukační systém.

            Jak to tak bývá, i mě po dlouhém a urputném běhu dohnaly povinnosti. Byl jsem nucen opustit svou drahou snoubenku, schovanku i odpolední čaje v poklidu skromného venkovského sídla a spolu s bratrem zajet do Londýna. Říkáte si co asi může hledat takový mladý, nadějný, civilizací nezkažený a tak dále… hoch jako jsem já v městě tak prolezlém nekalými živly jako je Londýn. Samé zásadní a nevyhnutelné záležitosti, samozřejmě. Pravda, byly to náročné dny, ale mě a mému bratrovi těžká práce nevadí.

Nejprve jsme zašli k Willisovi, informovali se o nejnovějších kuloárních klepech. Následovala prohlídka vybraných salónů. Móda a především styl jsou velice důležité i na venkově, nemyslete si. Správně zvolené doplňky zdůrazní gentlemanovu osobnost a také mohou přimět k závisti vaše příšerné sousedy. A ano, jak jistě tušíte, poté jsme šli opět k Willisovi.

Příští pro nás začal časně, již v půl 12. Po lehkém snídani (dali jsme si pouze několik plněných koroptví) jsme vyrazili na menší procházku a večer zavítali naše kroky do varieté na trochu té intelektuální zábavy. Ano moji milí, je třeba rozvíjet také ducha.

Závěrečný den naší londýnské odysey byl program nejnáročnější. Příbuzní na naše bedra vložili olbřímí úkol revize rodinného majetku, ale my jsme to pochopitelně zvládli skvěle, ostatně jinak my to ani neumíme. Hlavně žádná falešná skromnost! Mimochodem o jaké nemoderní straně Belgrave square jsi to mluvila teto Augusto. Všude jsou ambasády. Mám zkrátka vynikající intuici co se nemovitostí týče. Následovala krátká vzpomínka na osudové okamžiky mého málem tragického dětství na nádraží Victoria, a poté cesta domů.

Není nad to vracet se domů s pocitem dobře odvedené práce. Těším se na setkání s vámi, drazí přátelé, i když si budete muset nějakou chvíli počkat. Musíme si teď s bratrem odpočinout!

 

Váš Filip John Worthing

 

 Památná chvíle na nádraží Victoria. Ach ty vzpomínky...

n n mnmnmnm

Upomínka na nástupiště k Brightonu a Worthing (to je v Sussexu, letovisko u moře).

Mé milované náměstí Belgrave square.